...

Over ons

Meetcentrum Bullen

Begin jaren ’90 ging het meetcentrum van start door Gerard Bullen. Over de afstelling van fietsen en fietspositionering bleek, in die tijd, zeer weinig bekend te zijn. De naam “bikefitting” bestond zelfs nog niet. Gerard was bij de pioniers in België, en ver daarbuiten. Hij ging zelf op onderzoek door zich te verdiepen in dit belangrijke aspect van het fietsen. Bij de start van het meetcentrum om zichzelf maar vooral zijn zoon, die een getalenteerd fietser en triatleet was, zo efficiënt mogelijk en klachten- en pijnvrij te laten presteren op de fiets.

Gerard Bullen had zelf ook een passie voor de fiets en voor zijn vak. Hij geraakte bekend in heel Vlaanderen en Nederland en er kwamen doorheen de jaren duizenden klanten over de vloer. Hieronder veel bekende, zelfs internationale, namen uit het profpeloton. Meerdere (meervoudig) wereldkampioenen veldrijden, meerdere winnaars van touretappes en zelfs een latere olympische kampioen op de weg kwam bij meetcentrum Bullen over de vloer.

De persoonlijke aanpak, passie en gedrevenheid voor zijn levenswerk, deed de rest. Ondertussen hadden niet enkel wedstrijdrenners maar ook recreatieve wielrenners het meetcentrum ontdekt.

Ondertussen weten veel wielrenners dat een correcte fietspositie onontbeerlijk is om klachtenvrij te kunnen presteren. En dat is net onze sterkte! Op basis van de ervaring om met zoveel klanten te mogen werken ontwikkelde meetcentrum Bullen zijn eigen meetsysteem met verschillende parameters. We werken, nog steeds, met de lichaamsgegevens van de klant die we opmeten, er komt geen digitale scan aan te pas omdat we geloven in deze gepersonaliseerde aanpak.

In 2020 gingen Gerard en Dirk Bullen op zoek naar een geschikte kandidaat-overnemer om zijn levenswerk, meetcentrum Bullen, verder te zetten. Zo zou Gerard zichzelf weer 100% kunnen toeleggen om zijn eigen fietsdoelen te bereiken als 70+’er. Want de passie voor de fiets is er nog steeds!

Geert Knoops

De opvolging werd verzekerd door Geert Knoops. Zelf al langer klant bij meetcentrum Bullen en met dezelfde passie en gedrevenheid voor de fiets. Er volgde een intense periode van opleiding om de uitgebreide kennis van fietspositionering door te geven aan Geert. Vanaf april 2021 nam Geert dan officieel het meetcentrum over waarna er nog maanden werd samengewerkt om de ongelooflijk grote ervaring van Gerard ook zoveel mogelijk door te geven.

Tegenwoordig staat fietspositionering beter bekend als bikefitting, of in ons geval nog beter: dynamische bikefitting. En hierin gaan we een stapje verder! Geert volgde nog meerdere extra opleidingen en cursussen om het beste van meerdere bikefitting systemen toe te voegen aan het al geweldige systeem van fietspositionering door meetcentrum Bullen wat al bijna 30 jaar zijn waarde heeft bewezen. Hierbij houden we nu nog meer rekening met de spiergroepen en flexibiliteit van iedere fietser. Dit is van zeer groot belang en deze kan je helaas niet zien op een gewone 3D scan. We werken daarom vaker samen met sportartsen, kinesisten, osteopaten, fysiotherapeuten,… bij klachten.

Geert is nu professioneel bikefitter met erkenning door meerdere instituten en systemen met betrekking tot dynamische fietsmetingen. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook het hoogste niveau gehaald van het Cyclefit systeem “dynamische meting platina” waarvan er slechts 15 bikefitters zijn in de hele Benelux. In zijn vrije tijd kan je hem uiteraard ook vaak op zijn racefiets of MTB aantreffen. Dit zowel voor gezellige ritjes met de lokale fietsclub als een wedstrijd hier of daar, zowel met racefiets als CX of marathon MTB.

Naast bikefitting kan je bij het meetcentrum ook terecht voor fietsroutes en routebegeleiding. Daarin combineert Geert zijn kennis van het routebouwen en zijn passie voor de fiets met zijn ervaring als reisbegeleider. Je fietstochten laten uitstippelen, het begeleiden van dagtochten tot meerdaagse (fiets)tochten, het kan allemaal. Meer info hierover vind je onder “fietstochten”.

De grote drijfveer van Geert is en blijft om zoveel mogelijk mensen, klachten- en pijnvrij, te laten genieten van de mooie fietssport in al zijn aspecten: op de weg met de racefiets, een gezellige rit met vrienden met de elektrische fiets of gewone stadsfiets, in het bos met een gravel, MTB of cyclocross cx fiets, tot woon-werkverkeer met een speedpedelec te optimaliseren. Het kan allemaal, zolang we de fietsprestaties maar kunnen verbeteren zodat iedereen er plezier aan kan beleven!

Tot binnenkort

Interesse?

Contacteer mij voor verdere toelichtingen en info of maak onmiddellijk een afspraak